Een gezond eetpatroon als basis voor een gezond leven.

Laten we even eerlijk zijn met elkaar. Als het op ons lichaam en een gezonde levensstijl aankomst dan zijn we automatisch geneigd om naar allerlei oplossingen te kijken behalve de juiste. Bij afvallen en gezonder leven, denken we meteen aan de verschillende afslank methodes en diëten. Tegenwoordig zijn er 1000den diensten en producten die allemaal stuk voor stuk beweren de beste methode te hebben om te afvallen en gezonder te leven.

 

Dieet & Afvallen

Deze afvallen markt heeft zo,n status opgebouwd dat we altijd naar een of ander dieet grijpen en denken dat dit de oplossing voor onze problemen is. Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal weleens een koolhydraatarm dieet of een eiwitrijk dieet gevolgd. Veel mensen kennen het ziekenhuis dieet, of de vele soorten shakes die je kunnen helpen bij het afvallen. We kennen allemaal wel Weight Watchers, Modifast, Dieet Ppro en ga zo maar door.

 

Maar wat is er gebeurd met de meest logisch manier om weer op een gezond gewicht te komen? Het ‘gezond eten’. Even terug naar de basis Wat doen we verkeerd en waarom? Jaren lang zijn we door de media, de fabrikanten van verschillende producten in de maling genomen. De manier waarop producten in de markt worden gezet en de marketing die daarbij komt kijken laat veel mensen denken dat ze goed genoeg eten. Maar dit is flauwekul. Gezond eten doe je door onbewerkte producten te eten, zonder E-nummers zoals geur,kleur en smaakstoffen. Het liefst gewoon biologische voeding die direct bij de echte duurzame boer vandaan komt.

 

Een gezond leven door gezond te eten

Voeding waarbij mens en milieu belangrijk zijn. We willen niet alleen in een gezond en slank lichaam leven, maar ook lang op een gezonde wereld toch? Gelukkig zijn hier genoeg manieren voor en is alleen het bewust worden van je voeding een drempel die overwonnen moet worden. Als je open staat voor het feit dat een gezond eetpatroon de enige weg naar en gezond leven is. Dan zijn er tal van manieren om op een makkelijke manier aan gezonde verantwoorde voeding te komen, dat nog makkelijk te bereiden is. Want met verse producten ben je er nog niet, je moet er nog recepten mee maken ook.

 

Gezonde voeding is de basis voor een leuk gezond en lang leven. Natuurlijk moet je nog steeds aan voldoende beweging blijven doen. Maar zou dit veel zin hebben als je eetpatroon niet in orde is? Dacht het ook niet. Daarom zul je eerst moeten zorgen dat je een gezond eetpatroon voor jezelf hebt. Daarna kun je gaan kijken of je ook nog extra aan beweging zoals een sport wilt gaan doen.

 

Maaltijdboxen = Gezond eetpatroon

Hoewel er verschillende wegen zijn naar een gezond eet schema geloof ik heilig in het nut en gemak van de maaltijdboxen. Je kunt naar een dietiste gaan, of zelf vanaf het internet allerlei gezonde recepten downloaden. Maar de maaltijdbox is ene alles in een oplossing voor mensen die hard werken, weinig tijd hebben om lekker en gezond te koken.

Marley Spoon

 

Want wat is een maaltijdbox precies?

Het is in feite alles wat je nodig hebt om elke week gezonde en gevarieerde gerechten te kunnen eten. Dit kan voor jezelf of voor het hele gezin zijn. De maaltijdbox aanbieder bezorgt deze box waar je wilt en vaak ook wanneer je wilt. Hierin zitten verse producten, vaak seizoens-ingrediënten die bij de boeren uit Nederland vandaan komen. Verser kan niet! Met deze ingrediënten gaan voedingsconsulenten en koks aan het werk om lekkere aparte, maar vooral gezonde en gevarieerde gerechten te creëren. Deze gerechten voldoen aan alles eisen van de schijf van 5 en dragen erg goed bij aan een gezond eetpatroon. Daarnaast zijn de recepten erg makkelijk te maken omdat ze zo worden ingericht dat je precies genoeg overal van hebt. En er duidelijke recepten uitleg bij zit.

 

Welke zijn er en wat is een goede maaltijdbox?

Er zijn inmiddels veel maaltijdboxen in Nederland en België te krijgen. Als ik er je een moet aanraden is de de maaltijdbox van Marley Spoon.  Ze delen allemaal het zelfde idee van gemak dient de mens. Ze hebben allemaal duurzame en verse biologische producten die ze gebruiken. Wat dat betreft gaat het gelijk op. In Nederland en België zijn Maaltijdboxen zoals HelloFresh en Marley Spoon erg bekend en tevens ook erg goed. Daarnaast heb je in zowel NL als BE ook nog wat andere boxen zoals in België: Smartmat, Foodbag en in Nederland heb je: De Allerhande Box, Mathijs Maaltijdbox, Beebox en Ekomenu. Om er even snel een paar te noemen. Die trouwens allemaal erg goed zijn.

 

Als ik je er een zou moeten aanraden. Dan zou ik de maaltijdbox van Marley Spoon kiezen. Deze aanbieder levert zowel in Nederland als in België hun lekkere kookboxen. Wat ik zo goed vind aan deze aanbieder is dat ze naast erg gezonde gerechten ook leuke bijzondere recepten weten samen te stellen. En dit met uiterst duurzame producten. De ingrediënten die je aantreft in de Marley Spoon maaltijdbox zijn zowel in België als in Nederland van de beste kwaliteit.

 

Gezond eten heeft voordelen.

Als je alle voordelen van eten uit een maaltijdbox zoals die van Marley Spoon zou opschrijven krijg je een hele lange lijst. De belangrijkste kenmerken hiervan zijn. De tijdsbesparing, iedereen kan in +/- 30 minuten een fantastische maaltijd op tafel zetten. Je eet er ontzettend gezond door. Vele gezonder dan met dezelfde ingrediënten uit de supermarkt. Alleen hoef je er niet zelf stand en land voor af om bij boeren in te kopen. Dit wordt allemaal voor je gedaan. En is de prijs in verhouding met de supermarkt.

Bewaren