Foodboxen vergelijken

In ons vorige artikel over hoe belangrijk een gezond eetpatroon is als basis voor een gezonde lifestyle hebben we het al kort gehad over de toegevoegde waarde van een foodbox een aan gezond eetpatroon. In mijn beleving is en blijft een foodbox de allerbeste oplossing wanneer je gezonder wilt eten en ook wanneer je wilt afvallen. Dit alles staat of valt met een verantwoord eet schema. De foodbox is het bewijs dat dit makkelijk kan, je snel gerechten kan koken en dat de maaltijden alles behalve saai zijn.

Nu wil ik met dit blog wat verder in gaan op de foodboxen en deze vooral vergelijken met elkaar. Ik ga in dit blog niet inhoudelijk in op de verschillende bedrijven achter de maaltijdbox. En wat de exacte verschillen tussen de aanbieders zijn. Wel gaan we kijken naar welke soorten kookboxen, maaltijdboxen er zijn. En waar je ze kan vinden en vooral vergelijken met elkaar.

Want ook wanneer net als ik er van overtuigt bent dat een foodbox een erg ideale oplossing naar een gezond voedingspatroon is. Dan blijft nog altijd de vraag, welke foodbox is het beste, waarom en wat zijn precies de verschillen.

 

Foodboxen vergelijken

Als we gaan kijken naar de kwaliteit van de verschillende maaltijdboxen in zowel Nederland en België, dan kunnen we zeggen dat deze overal vrij gelijk is. Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik nu vooral kijk naar de bekendere foodboxen. Zie een klein overzicht van de bekendere foodboxen in Nederland en België.

  • In Nederland:

HelloFresh, Marley Spoon, Allerhande Box, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu, Beebox, De Krat, Chef Ali.

  • In België:

HelloFresh, Marley Spoon, Smartmat, Foodbag, Cirkle, Doozo, Simply You.

Dit zijn de bekendste en meest verkochte maaltijdboxen in zowel België als Nederland. Wat me vooral opvalt aan dit lijstje met foodbox aanbieders. Is dat HelloFresh en Marley Spoon als enige twee zowel in Nederland en in België te bestellen zijn.

 

Waarom is dit?

Nou de grap is dat allebei de aanbieders van origine Duitse bedrijven zijn. Verder zijn het echte concurrenten en verkopen ze hun foodbox op wereldniveau. Dat wil zeggen dat zowel Marley Spoon als HelloFresh in een groot aantal andere landen te bestellen is. Denk aan: De Verenigde Staten, Het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Nederland en België. Grote kans dat ik een aantal landen niet heb genoemd.

 

Foodboxen in The USA

In Amerika is de Foodboxen markt het grootst en heb je daar even snel opgeteld meer dan 50 verschillende maaltijdbox aanbieders die allemaal min of meer met elkaar concurreren. Het verschil in de USA is wel dat het zo,n groot land is dat niet alle maaltijdboxen of zoals ze het daar noemen ‘meal delivery services’ in alle staten bezorgen.

Sommige aanbieders bezorgen alleen erg lokaal en andere meten zich weer met e grootste foodbox aanbieders zoals HelloFresh Marley Spoon, Blue Apron, HomeChef, Munchery, Purple Carrot en zo kan ik er nog een paar opnoemen, maar je begrijpt het punt. Voor meer informatie over deze Amerikaanse foodboxen markt kun je op deze website kijken www.mealdeliveryservices.net

 foodboxen vergelijken

Foodboxen in Nederland en België

Wat voor ons Nederlandstaligen en Vlaamstalige mensen veel belangrijker is, zijn welke maaltijdboxen we hier kunnen bestellen. Er is voldoende keus wat dat betreft. Afhankelijk van wat je wensen zijn. Kun je opzoek gaan naar de juiste foodbox voor jezelf. Elementen waar je naar moet kijken is voor hoeveel personen je deze wilt bestellen. En met hoeveel maaltijden per week je deze wilt ontvangen. Keuzes zoals wat er in de gerechten zit spelen ook een rol. Bij sommige foodboxen kun je namelijk zelf kiezen welke recepten er in de box komen. Bij anderen weer niet. Ben je ergens allergisch voor, eet je liever halal, of heb je een doel en wil je afvallen? Dan zijn er boxen zoals een Koolhydraatarme foodbox, de Halal Box van Chef Ali, of een gluten en lactosevrij maaltijdbox.

 

Zo is er altijd wel een maaltijdbox te vinden die bij je past. Omdat er veel mensen met veel verschillende wensen en dus vragen zij is het moeilijk om dat zo even in een artikel uit te leggen waar je moet zijn voor welke soort foodbox. Als je echt foodboxen wilt vergelijken. Dan kun je dat het  beste doen bij deze websites in Nederland en België.

 

Op deze website vind je alle maaltijdboxen / foodboxen die je in Nederland kunt bestellen. Naast de vele informatie over de boxen, vind je er uitgebreide reviews en ervaringen, compleet met foto’s. Je vind er snel de laatste aanbiedingen en kortingen voor nieuwe klanten die een foodbox willen bestellen.

 

Ook in België kun je foodboxen met elkaar vergelijken. Het concept is hetzelfde. Je vind er alle praktische informatie over de te bestellen boxen. De verschillen, zoals de prijs, waar de producten en ingrediënten vandaan komen. Waar ze bezorgd worden. EN natuurlijk de nieuwste aanbiedingen.