Tip voor een gezond dieet en gewichtsverlies: neem zelf de leiding over wat je eet

Boek succes door zelf de leiding te nemen over je voedsel: wanneer je eet, hoeveel je eet en welke voedingsmiddelen gemakkelijk beschikbaar voor je zijn.

Eet vroeger op de dag en weeg minder. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van meer van je dagelijkse calorieën bij het ontbijt en minder bij het diner je kan helpen om af te vallen. Het eten van een groter, gezond ontbijt kan je stofwisseling een boost geven, je honger tijdens de dag stoppen en je meer tijd geven om heel snel af te vallen.

Vast 14 uur per dag. Probeer je laatste maaltijd eerder op de dag te eten en dan te vasten tot het ontbijt de volgende ochtend. Studies hebben aangetoond dat deze eenvoudige aanpassing – alleen eten wanneer je het meest actief bent en je spijsvertering dan een lange pauze geven – je kan helpen bij gewichtsverlies.

Serveer jezelf kleinere porties. Een gemakkelijke manier om de portiegrootte te controleren is door gebruik te maken van kleine borden, schalen en bekers. Hierdoor zullen je porties groter lijken. Eet niet uit grote kommen of rechtstreeks uit de verpakking, waardoor het moeilijk te bepalen is hoeveel je hebt gegeten. Het gebruik van kleiner bestek, zoals een theelepel in plaats van eetlepel, laat je langzamer eten waardoor je eerder een verzadigd gevoel hebt.

Plan je maaltijden en snacks van tevoren. Je zult eerder geneigd zijn om met mate te eten als je gezonde maaltijden en snacks van tevoren zijn gepland. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of je kunt je snacks zelf in kleine porties verdelen in plastic zakjes of containers. Eten volgens een schema zal ook helpen voorkomen dat je eet als je niet echt honger hebt.

Kook je eigen maaltijden. Als je thuis je eigen maaltijden kookt kun je zowel de portiegrootte als wat er in het voedsel zit controleren. Restauranteten of verpakte voedingsmiddelen bevatten over het algemeen veel meer natrium, vet en calorieën dan voedsel dat thuis bereid is – plus de grootte van de porties is meestal groter.

Ga geen boodschappen doen wanneer je honger hebt. Maak een boodschappenlijstje en houd je hieraan. Wees vooral voorzichtig met calorierijke snacks en vermijd gemaksproducten.

Uit het oog uit het hart. Beperk de hoeveelheid verleidelijk voedsel dat je in huis hebt. Als je een keuken deelt met niet-lijners, zorg er dan voor dat snacks en ander calorierijk voedsel in kasten of lades uit het zicht worden opgeborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *